چرا مدیریت پروژه چابک سودمند است ؟
زمان خوانش ۳ دقیقه
خوانش ۳ دقیقه
مدیریت پروژه چابک چیست؟
مدیریت پروژه چابک این امکان را فراهم می کند تا تیم ها به صورت موازی اما مشخص بر روی بخش هایی از پروژه ها کار کنند، مشکلات را حل کنند و در مراحل و زمان کمتری پروژه ها را جلو ببرند. به این ترتیب، تیم ها می توانند سریعتر عمل کرده و به روزرسانی های بیشتری ارائه دهند. با استفاده از مدل چابک، به جای انتظار برای توزیع پروژه های به پایان رسیده، سطح بالاتری از بهبود کیفیت بر یک پایه ی افزایشی وجود دارد. طبق گزارش PWC ، پروژه های چابک %۲۸ موفق تر از روش های سنتی هستند.
افراد یک تیم هم باید با کاربران و هم با یکدیگر ارتباط مناسب داشته باشند. برقراری ارتباط مؤثر یکی از مهمترین ویژگیهایی است که در چابک مدنظر قرار میگیرد.
چرا مدل چابک سودمند است؟
چابک در ابتدا برای صنعت نرم افزار جهت بهبود و ساده سازی روند توسعه برای شناسایی سریع و اصلاح نقص ها و مشکلات، ایجاد شده است. این امر راهی را برای تیم ها و توسعه دهندگان ایجاد می کند تا یک پروژه بهتر، سریعتر و از طریق اسپرینت ها/ جلسات کوتاه و مکرر، ارائه دهند. و در حالی که بسیاری از شرکت ها به سمت محیط کار دیجیتالی حرکت می کنند، چابک مناسب سازمان هایی است که به دنبال تغییر شیوه ی مدیریت پروژه ها و به طور کلی روش کار خود هستند. به همین دلیل مدل چابک سودمند است.
مدیریت چابک برای سازمانهایی که کسب و کارشان بر پایه پروژه است بسیار سودمند است. در پروژههایی که نیازها بطور مستمر در حال تغییر است مدیریت چابک تأثیر خوبی در پیشبرد اهداف خواهد داشت.
ویژگی های یک مدیر موفق و چابک:
۱- کار کمتر:
کار در جریان را در سطح سبد محصول محدود کنید، اتلاف را حذف نمایید، تمرکز ایجاد کنید، کارهای موازی کمتری انجام دهید، مسائل را ساده نگاه دارید.
۲- اکتشاف و تطبیق:
به جای دنبال کردن برنامه ای مشخص، اکتشاف کنید و خود را با آموخته هایتان تطبیق دهید.
۳- یادگیری سریع:
چرخه های بازخورد را کوتاه کنید، تحملِ پذیرش اشتباهات را داشته باشید و برای یادگیری و بهبود مستمر ارزش قائل شوید.
۴- یک تیم، یک هدف:
برای جلوگیری از انباشته شدن کارها، تیمهایی محصول محور ، متحد و چندتخصصی با هدفی مشترک تشکیل دهید و سیاسی کاری را سرکوب کنید.
۵- تمرکز روی ارزش:
به جای هزینه، روی ارزش تمرکز کنید، ارزش را هر چه زودتر و به تدریج تحویل دهید و روی ساخت محصولِ درست تمرکز کنید.
۶- توانمندسازی تیمها:
با الهام بخشیدن و تعامل با تیمها، فرصتی برای ایجاد محرک های ذاتی مانند اختیار ، تسلط و هدف فراهم کنید.
۷- پذیرش واقعیت های سخت:
در پذیرش مشکلات و واقعیت های سخت باز عمل کنید و تیم خود را در حل مشکلات یاری و حمایت نمایید و همواره به یاد داشته باشید که چابکی مشکلات شما را حل نمیکند، بلکه آنها را برایتان نمایان می سازد.
۸- افکار بزرگ، شروع کوچک:
چشم اندازی بزرگ داشته باشید ولی آنرا در بخش های کوچک تحویل دهید.
۹- همکاری:
نقش خود را به خوبی ایفا نمایید و اعضای تیم خود را حمایت کنید و به افراد فرصت دهید که حضوری فعال در پروژه ها داشته باشند.
۱۰- رهبری نمونه بودن :
ابتدا خود چابک باشید، از تکنیک های آن استفاده کنید، اصول چابکی را به معرض نمایش قرار دهید و مانند رهبری خدمتگزار رفتار نمایید.
بیشتر بخوانید:
با کلیک بر روی این قسمت، لینک این مقاله برای شما کپی میشود.